Energiebelasting 2020 stijgt voor bedrijven - De Energieconsultant

Energiebelasting 2020 stijgt voor bedrijven

Energiebelasting 2020 stijgt voor bedrijven

De Rijksoverheid heeft met Prinsjesdag de plannen van het kabinet voor 2020 met betrekking tot de energiebelasting en opslag voor duurzame energie laten doorschemeren.

Het kabinet wil alle tarieven in 2020 verhogen. Met als uitzondering de eerste schijf van elektriciteit, deze daalt met € 0,0009.
Daarbij verhoogt het kabinet ook de ‘heffingskorting’ voor elektriciteit van € 257,68  naar € 435,68. De heffingskorting ook wel genoemd de ‘vermindering op energiebelasting’ is een vast bedrag dat per jaar voor elektra aansluitingen met een verblijfsfunctie van de energiekosten wordt gereduceerd.

De eerste schijf voor energiebelasting gas gaat met € 0,0399 omhoog. Het tarief wordt dan € 0,33303 per m³ gas.

Verder is bekend dat de opslag voor duurzame energie gaat stijgen. De mate van stijging is onbekend en er wordt geen onderscheid gemaakt tussen gas en elektriciteit in de berichtgeving. Wel is het duidelijk dat het kabinet bedrijven meer wilt gaan belasten. Wij verwachten daarom een flinke stijging vanaf de tweede schijf  bij gas. 

Zodra alle tarieven voor de energiebelasting en de opslag duurzame energie in 2020 bekend zijn, zullen wij ze publiceren op deze site.

Grafiek betreffende de eerste schijf van de energiebelasting in 2012 tot en met 2020. Er is een sterk stijgende lijn zichtbaar.
De energiebelasting voor gas is sterk gestegen door de jaren heen.
Dit komt overeen met de plannen van het kabinet om het gebruiken van gas in Nederland te ontmoedigen.

Bron voor deze pagina: De Rijksoverheid 


Adviesgesprek aanvragen

Wil u meer weten over de besparingsmogelijkheden op energiegebied voor uw organisatie?

Vraag direct aan