Laagste gas prijzen in 10 jaar

Laagste gas prijzen in 10 jaar

In het afgelopen kwartaal zijn de laagste gemiddelde gas prijzen genoteerd in de afgelopen 10 jaar. Voor kwartaal 3 2019 was de gemiddelde gas prijs in €ct/m³ 9,98. Voor de individuele maand september is ook een laagte record bereikt van maar 9,37. De klanten van de Energieconsultant profiteren door middel van strategische inkoop op de LEBA Day Ahead  van deze lage prijzen.

Grafiek voor gasprijzen per maand van 2016 tot en met september 2019, die de lage gas prijzen duidelijk maakt.

Kwartaal 3 van 2019 is hier geel gemarkeerd om de laagste gas prijzen in 10 jaar te laten zien.

LEBA prijzen zijn ‘kale prijzen’ dat wil zeggen dat ze exclusief de opslagen van uw energieleverancier en mogelijke opslagen van uw energie adviseur zijn. De Energieconsultant hanteert deze laatstgenoemde opslag voor advies bovenop de leba prijs niet.

Zoals te zien in de grafiek was 2018 een duur jaar voor gas nadat de prijs eind 2017 sterk bleef stijgen. Eind 2018 en begin 2019 is de prijs weer sterk gedaald en heeft het als resultaat de huidige lage gas prijzen opgeleverd.

Marktprijzen LEBA gelden voor uw grootverbruik gas aansluitingen (GXX) met telemetrie. Heeft u een kleinverbruik (consument) of G2C aansluiting? Dan geldt er een extra opslag van ongeveer 4 cent / m³ op de leba prijs.

Bron voor deze pagina: LEBA


Adviesgesprek aanvragen

Wil u meer weten over de besparingsmogelijkheden op energiegebied voor uw organisatie?

Vraag direct aan